Norske kvalitetstrær og pyntegrønt
Norske kvalitetstrær og pyntegrønt
Lukk

Åpent hus hos Ligos KS

Åpenhet er veien frem Slik tenker man hos Skogkonsult og i Ligos i Lyngdal. Derfor inviterte de kollegaer, leverandører og kunder til åpent hus i OVFs juletrefelt høyt over Lyngdal sentrum den 29. mai 2015.

Innholdsrik marsj
Etter introduksjon av både trær, lokalitet, folk og fé, kunne alle begynne turen inn i feltet. Solen stekte alle i starten, og det ble pustet en del,
etterhvert som det bar opp i terrenget. Daglig leder i Ligos, Martin Viborg, uttrykte det slik: «Det er alltid godt å få rørt seg litt, og i dag er turen omtrent 5 km i alt».
Det ble også til en enkel byge eller to –noe som frisket opp luften.
Underveis ble det til en del snakk om gjødsking, Ph-verdier, sauedrift og selvfølgelig ulike tresorter, provenienser og mye annet. Forskjellige områder i feltet ble
utforsket, der alle kunne se kvaliteten av Skogkonsults trær.    

11357218_1608890039368628_5770725929587388268_o.jpg

Veddemål og gjetting
Underveis i programmet, og etter hvert som alle beveget seg oppover i feltet, var det innlagt en liten gjettekonkurranse, der man kunne vinne ulike premier.
For å få gevinst, skulle alle gjette på vekten på en av de mange Shropshiresauene som går i feltet og gresser. Den som kunne gjette vekten på nærmeste kilo,
ville være vinner.                                 

De som kjente hverandre ikke bare gjettet –de veddet også om det skulle bli den ene eller den andre som vant. Den som vant hadde ikke veddet noen verdens ting,
men ble fornøyd med seieren likevel.


11113266_1608890049368627_7835403097273645935_o.jpg

Shropshire og juletær
Denne blandingen av sau og trær er veldig gunstig, av flere årsaker: For det første er det sett ut fra et forretningsmessig potensiale og for det andre ut fra en
naturpleie-tanke også. Når sauene har gått og passet på trærne, risikerer produsenten ikke å få skadevekster inn blant juletrærne sine.
Akkurat Shropshire-sauene spiser opp allt gress (og ugress) runt trærne, slik de får optimale vekstbetingelser.
Når en sau har gått i feltet lenge nok, har den fått i seg så pass mye gress, at det gir en fin smak til kjøttet, når dyret slaktes.

Grillet Shropshire på toppen
Etter å ha vært gjennom feltet var det bare igjen å komme lengst opp i feltet, der det ventet grillet lammekoteletter.
Solen kom igjen og tørket de fuktige klærne til dem som var mødt opp. Solen kunne da heve humøret atskillige grader, mens det var nygrillete
lammekoteletter, salat og drikke. 

 11229399_1608890089368623_301177887697739404_o.jpg